Veggis‐burger med lettsyltet agurk

Ingredienser:
500 g hermetiserte linser
300 g søtpotet, skrellet og kuttet
100 g aromasopp
2 dl mandler
2 hvitløkfedd
2 ss olivenolje
salt og pepper
2 ss soyasaus
1 ss Sticky Fingers Awesome aioli
2 ss Sticky Fingers Bar & Grill sauce + ekstra til pensling
4 skiver Sticky Fingers Sriracha Jack

Lettsyltet agurk:
1 agurk
3 ss eplesidereddik
1 ss olivenolje
1 ts sukker
½ ts salt
½ ts hel pepper

Til servering:
4 hamburgerbrød
litt blandet salat
1‐2 avokado
Sticky Fingers Sriracha Super Sauce
Sticky fingers Hot’n’Sweet pickles
Broken Taco Maisrelish

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180 °C. Skyll linsene og la renne godt av seg. Skrell og del søtpotet i skiver og sopp i biter. Ha alt i en ildfast form og vend med mandler, hele hvitløkfedd, olje, salt og pepper og stek i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl noe, klem ut hvitløkfeddene og fjern skallet og kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med knivblad til en grov masse. Vend inn soyasaus, Sticky Fingers Awesome aioli og Sticky fingers Bar & Grill sauce og form til burgere. Pensle med mer Sticky Fingers bar & grill sauce og grill burgerne på begge sider på en varm grill. Ha en skive ost på hver når de er snudd. Grill burgerne på folie eller i en teflonpanne om de er noe løse.
Skjær agurk i lange tynne skiver, gjerne med en mandolin eller ostehøvel, og ha i en bolle med eddik, olje, sukker, salt og hel pepper. La marinere i ca. 15 minutter. Server veggis‐burgerne i burgerbrød med salat, avokadoskiver, lettsyltet agurk og Sticky Fingers Sriracha Super Sauce.

Flere oppskrifter »